lv ru en
О фестивале История Программа Новости Контакты Спонсоры Фото галереи
Подписка на новости:
Twitter Facebook
Insbergs
XIV SBBF Rīga 2009
Piedalījās - Spānijas deju grupa „Nuevo Ballet Espanol” (Jaunais spāņu balets) ar izrādi SANGRE FLAMENCA, Dānijas jauniešu deju grupa "Team JiYo" un Brēmenes Dejas teātris ar izrādi “Uz kurieni”.
Gala koncertā piedalījās prīma balerīna Adjarjsa Almeida Santana no Kubas kopā ar VIII ASV Starptautiskā baleta konkursa sudraba medaļu ieguvušo baleta meistaru Džozefu Maiklu Gati no Spānijas, Ukrainas Modernā baleta solisti Olha Kondakova un Oleksijs Busko /Ukraina/, Valentīnas Kozlovas Dejas Konservatorijas audzēkne un Varnas starptautiskā baleta konkursa Grand Prix ieguvēja jauniešu konkurencē Vitnija Džensena un Alberts Davidovs /ASV/, Sanktpēterburgas baleta zvaigzne Irina Koļesņikova kopā ar LNO baleta solistu Alekseju Avečkinu, vienpadsmitā internacionālā Maskavas baleta konkursa otrās vietas ieguvēji  junioru grupas pāru nominācijā Kosuke Okumura un Fumi Kaneko, kas ieguvusi zelta medaļu Varnas starptautiskajā baleta konkursā /Japāna/, Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra trupa, Latvijas Nacionālās operas baleta solisti Rita Lukaševica, Sabīne Guravska un Raimonds Martinovs, kā arī Rīgas horeogrāfijas skolas audzēkņi.

Festivāla atklāšanas koncertā Rīgas Dzelzceļa stacijā piedalījās biedrība IndepenDANCE ar Astora Pjacolla tango Feliksa Lipska horeogrāfijā un Ivars Pētersons ar grupu.

Izstādes: fotoizstāde “Apturētais laiks. Dejas attēli”, izstāde LNO mākslinieces Birutas Goģes piemiņai un izstāde „Krievu sezonas”.
... Вернуться обратно